top of page
  • Writer's pictureACADEMIA QUO VADIS

Avantatges dels audiollibres

En l'era digital, els audiollibres s'han convertit en una opció cada vegada més popular tant per a nens com per a adults. No obstant això, sorgeix la pregunta: ¿Són beneficiosos els audiollibres per als nens?


Avui, explorarem investigacions científiques per examinar com els audiollibres poden afectar el desenvolupament i l'aprenentatge dels més joves.
Foment de l'amor per la lectura

Diversos estudis, com el realitzat per la Universitat de Toronto, han demostrat que l'exposició primerenca als audiollibres fomenta l'amor per la lectura en els nens. La narració atractiva i les veus distintives ajuden a captar l'atenció dels més petits, la qual cosa pot convertir l'experiència d'escoltar en una cosa realment plaent i positiu.


Estimulació del desenvolupament del llenguatge

La recerca de la Universitat de Stanford ha revelat que els audiollibres poden estimular el desenvolupament del llenguatge en nens petits. L'escolta de diferents vocabularis i estructures gramaticals ajuda a millorar la seva comprensió auditiva i habilitats lingüístiques.


Millora de la comprensió lectora

Segons un estudi fet per la Universitat de Nova York, l'exposició regular als audiollibres millora la comprensió lectora dels nens. La capacitat de seguir la narració mentre es llegeix visualment el text imprès els ajuda a comprendre millor la trama i els conceptes de la història.


Suport a nens amb dificultats de lectura

Investigacions de l'Universitat de Harvard suggereixen que els audiollibres poden ser una eina valuosa per donar suport a nens amb dificultats de lectura, com la dislèxia. La narració els permet accedir al contingut d'una manera que no és possible mitjançant la lectura tradicional, millorant la seva confiança i autoestima.
Estimulació de la imaginació i la creativitat

Un estudi de la Universitat de Cambridge va trobar que l'escolta d'audiollibres pot estimular la imaginació i la creativitat en els nens. Al no tenir imatges visuals predeterminades, els nens són lliures de crear les seves pròpies imatges mentals de la història, la qual cosa millora la seva capacitat per visualitzar i expressar idees.


Multitasques i desenvolupament d'habilitats auditives

Investigadors de la Universitat de Harvard han descobert que escoltar audiollibres mentre es fan altres activitats pot desenvolupar les habilitats auditives i d'atenció dels nens. Sempre que les tasques no requereixin una concentració intensa, l'escolta d'audiollibres pot ser una forma efectiva d'aprofitar el temps.


Els audiollibres ofereixen una varietat de beneficis pels nens. Des de fomentar l'amor per la lectura fins a millorar la comprensió lectora i el desenvolupament del llenguatge, la recerca recolza l'ús positiu dels audiollibres en l'aprenentatge infantil. No obstant això, és fonamental equilibrar l'ús d'audiollibres amb la lectura tradicional, ja que ambdues formes de consum literari ofereixen diferents beneficis per al desenvolupament cognitiu dels nens. Animem els nens a gaudir d'ambdós formats, garantint així una experiència d'aprenentatge completa i enriquidora.


¿Vols reforçar la comprensió lectora, creativitat i concentració dels teus fills? Permet que el nostre equip d'experts us ajudi amb classes de suport.


Descobreix més informació a l'Academia Quo Vadis o completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.(clic aquí)Academia Quo Vadis
Gràcies per llegir-nos, us esperem a les nostres xarxes socials. @academia_quo_vadis6 views0 comments

Comments


  • pixlr-bg-result%20(1)_edited
  • email-150454_640
  • whatsapp%20logo_edited
bottom of page