top of page
  • Writer's pictureACADEMIA QUO VADIS

Dubtes per a la Selectivitat 2023


Un any més ja tenim a la cantonada les proves d'accés a la Universitat, la Selectivitat 2023. En aquesta entrada aclarirem alguns conceptes relatius a les PAU, per resoldre alguns dubtes comuns d'aquesta data tan important.


Quan és la Selectivitat 2023?

Les dates de Selectivitat de 2023 per a la convocatòria ordinària són els propers 7,8 i 9 de juny. En el cas de l'extraordinària, són del 5 al 7 de setembre del 2023.


On es fan les PAU 2023?

Les proves es fan principalment a universitats públiques catalanes. En el procés d'inscripció podràs triar on t'agradaria examinar-te.


Puc accedir a la universitat al setembre?

Sí. Els alumnes que hagin cursat les PAU al setembre podran accedir a algun Grau universitari si hi ha places; si no, caldrà esperar el proper curs.


Quantes fases tenen les PAU 2023?

Les PAU 2023 consten de dues fases: la fase obligatòria i la fase voluntària. La fase obligatòria, o també anomenada fase general, consta de cinc exàmens: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, història d'Espanya, llengua estrangera (anglès o francès) i una cinquena assignatura a triar entre matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències socials, llatí o fonaments de les arts. A la fase voluntària, o també anomenada específica, es poden triar d'una a tres matèries.

Recordem que la nota obtinguda a la fase general té una validesa indefinida, mentre que l'obtinguda a la fase específica caduca després de 2 anys. Un alumne es pot presentar tantes vegades com vulgui a les PAU per millorar les seves notes, ja sigui a la fase general, a l'específica, o a totes dues. La nota que se us mantindrà és, en qualsevol cas, la nota més alta obtinguda en qualsevol de les convocatòries.


Per què estudiar per a la Selectivitat 2023 quan vull cursar un Cicle Formatiu de Grau Superior?

Hi ha dues raons principals que has de tenir en compte:

Imaginem que un alumne amb el títol de Batxillerat comença un cicle formatiu de grau superior sense haver-se presentat a la fase general de les PAU durant el curs anterior. Imaginem també que durant el curs decideix abandonar els estudis del cicle i el proper curs voldria accedir a un Grau universitari. Doncs bé, en aquest cas, sí que necessitaria tenir aprovada la fase general de les PAU, havent perdut l'oportunitat de presentar-s'hi quan tenia els temaris més «frescos». Havent tret un 4 o més a la fase general en el seu moment, se li hauria guardat aquesta nota indefinidament.


D'altra banda, pogués passar que un alumne que va acabar el Batxillerat i que va accedir a un cicle formatiu de grau superior, un cop finalitzat el cicle formatiu volgués accedir a la universitat i que no l'assolís per a la nota d'accés. Doncs bé, si en finalitzar el Batxillerat s'hagués presentat a la fase específica de les PAU, les notes obtingudes se'ls haurien guardat durant 2 anys (només ponderen a partir del 5).




Quina nota he de treure a la Selectivitat 2023 per superar-la?

La nota de les PAU resultant de la mitja ponderada de Batxillerat i de la Fase General, ha de ser igual o superior a 5 perquè es considerin les PAU aprovades. L'avaluació Batxillerat, o el que és el mateix, les qualificacions obtingudes a Batxillerat, són de gran importància (60%), sobretot quan els alumnes vulguin accedir a graus universitaris que exigeixin una nota d'admissió (de tall) alta.


Accés universitat i notes tall:

La nota d'admissió universitat (sobre 14 punts) és la suma de la nota de les PAU més la suma de les notes obtingudes a la fase específica. Si la nota d'admissió supera la nota de tall, l'alumne podrà accedir-hi al grau universitari sol·licitat. Cal destacar que per al càlcul de la puntuació de la fase específica, només es tindran en compte les dues assignatures amb més nota,< /span> sempre que la nota obtinguda hagi estat igual o superior a 5. Convé destacar que la cinquena assignatura de la fase general també ens servirà per puntuar en la fase específica sempre que s'hagi obtingut una puntuació igual o superior a 5 a la mateixa.


Heu de preparar la Selectivitat 2023 en alguna acadèmia?

Sens dubte et serà de gran ajuda! Si us prepareu en una acadèmia especialitzada com l'ACADÈMIA QUO VADIS les possibilitats d'assolir els teus objectius incrementen molt.

Des de fa més de 10 anys apostem per cursos personalitzats en grups de 2 a 5 alumnes on ens adaptem al nivell inicial i ritme d'aprenentatge de cada alumne. Cada alumne rebrà les seves explicacions, dubtes, correccions i deures per a casa. Com que no hi ha dos alumnes iguals, aquesta és la metodologia que millor resultats ha aconseguit. D'aquesta manera aconseguim els millors resultats amb una inversió mínima en temps de classe i diners.


A més, a L'ACADÈMIA QUO VADIS fem revisions trimestrals del programa de treball de cada alumne, així que durant el curs anirem adaptant el programa de treball al teu ritme d'aprenentatge. Finalment, tenim horaris disponibles tan de matí com de tardes.


Descobreix més informació a Acadèmia Quo Vadis o truca'ns al 640 576 630. Acadèmia Quo Vadis




Gràcies per llegir-nos, us esperem a les nostres xarxes socials @academia_quo_vadis



2 views0 comments
  • pixlr-bg-result%20(1)_edited
  • email-150454_640
  • whatsapp%20logo_edited
bottom of page