Els exàmens de la convocatòria extraordinària de selectivitat tindran lloc a Catalunya els dies 3, 4 i 5 de setembre. Es tracta d'unes proves que, en general, s'afronten amb cert pessimisme, ja sigui perquè no vas aconseguir la nota necessària al juny, perquè has hagut d'estudiar tot l'estiu o perquè el principal risc d'aprovar la Selectivitat al setembre (o juliol segons la teva comunitat autònoma) és trobar-te amb que les places per la titulació que vols, a la universitat que vols, estiguin esgotades.
Consells per presentar-se a la selectivitat al setembre
Però no tot són desavantatges, al contrari, pots aprofitar aquesta segona oportunitat i afrontar els exàmens amb una actitud positiva si segueixes aquests consells que et donem a continuació:
Aprofita l'estiu: Òbviament les ganes d'anar a la platja poden superar a les d'estar hores estudiant, però recorda que en aquesta època els dies són més llargs i si t'organitzes bé, pots treure temps tant per l'oci com per l'estudi.
Recolza't en altres companys que estiguin en la teva mateixa situació: podeu contrastar apunts, quedar de tant en tant per estudiar i fer simulacres junts, etc. D'aquesta manera la tasca de preparar els exàmens es farà més suportable.
Si decideixes repetir la selectivitat per pujar nota, valora les diferents opcions:
Tornar a presentar-te només a la fase obligatòria o general, i intentar millorar les teves notes.
Presentar-te només a la fase específica, d'aquesta manera si no vas fer la part voluntària en el seu moment pots afegir fins a 4 punts a la teva nota de selectivitat, i si ja la vas fer pots millorar la teva nota.
Repetir les dues parts de la selectivitat, l'obligatòria i la voluntària.
Si finalment decideixes repetir la selectivitat i la teva nota, lluny de millorar, es queda igual o fins i tot empitjora, no t'has de preocupar. En aquests casos, sempre es té en consideració els resultats de la prova en què vas treure la millor nota. Per tant, el pitjor que et pot passar és que et quedis amb la mateixa nota de la que parties.
En el cas que obtinguis la nota de tall, però no aconsegueixis plaça on volies (és menys probable del que pots creure), tens alternatives, no tot està perdut!
Investiga tota l'oferta universitària. El més probable és que la carrera que vols estudiar s'ofereixi en diverses universitats. Si a la universitat que volies les places estan esgotades, val la pena tornar a mirar les altres universitats on s'ofereix.
Valora estudis similars. Pots estudiar l'oferta de titulacions relacionades amb el mateix àmbit que t'interessa i optar per una altra titulació sempre que t'atraigui i estiguis convençut.
En aquesta línia, pots canviar de carrera en segon any si esculls una titulació de la mateixa branca, a la mateixa universitat i amb assignatures comunes per poder fer les convalidacions.
Esperar a la convocatòria de Selectivitat de l'any següent, analitzar vies alternatives d'accés (des d'un Grau Superior) o investigar les possibilitats que ofereixen les universitats privades.
Ara que coneixes alguns dels avantatges que suposa la convocatòria extraordinària, què penses de presentar-te a la Selectivitat al setembre?
A l'Acadèmia Quo Vadis t'oferim cursos durant tot l'any per preparar la Selectivitat en els quals es treballen a fons els continguts de batxillerat, orientant l'aprenentatge a la perfecta realització dels exàmens.
Si encara així et queden dubtes o et sents insegur per prendre una decisió sobre el teu futur acadèmic, sempre pots recórrer als orientadors de la nostra acadèmia. Podràs explicar-los la teva situació personal i demanar-los que t'exposin quines opcions tens per aconseguir el teu objectiu.
Vols més informació sobre els nostres cursos intensius o anuals? Descobreix més a l'Acadèmia Quo Vadis
mia Quo Vadis
Gràcies per llegir-nos, us esperem a les nostres xarxes socials.
Comments