top of page
  • Foto del escritorACADEMIA QUO VADIS

Com estudiar per a un examen de tipus test: estratègies efectives


Quan has de presentar una prova o avaluació escrita, és possible que t'ataquin

els nervis, perquè cal estudiar molt, entendre i captar la informació.

Per a molts estudiants els exàmens de desenvolupament no són tan difícils de superar, però molts es pregunten com estudiar per a un examen tipus test?


El complicat d'aquesta mena d'avaluacions és que ofereixen diverses opcions com a resposta al plantejament o pregunta i, moltes vegades, totes semblen vàlides. Per tant, a fi que els superis amb èxit, parlarem una mica més d'ells i quines són les tècniques d'estudi més efectives.




Per què són més difícils els exàmens tipus test que els de desenvolupament?


La majoria dels exàmens que fan els estudiants són de desenvolupament, en els quals, amb un enunciat, es comença a escriure una resposta que va esquematitzant. Amb aprendre's uns conceptes generals i aportar dades per a sustentar els nostres arguments, es demostra que se sap del tema, per la qual cosa s'obtenen punts.


No obstant això, en un examen tipus test hi ha diverses possibles respostes a una pregunta directa, on o et saps la dada o no. Per tant, si bé no es tracta d'estudiar "memoritzant" com l'anomenen, la manera d'estudiar per a aquests exàmens és diferent.


Per a un examen de desenvolupament, utilitzem la memòria del record, però per a unexamen tipus test, ens valem de la memòria de reconeixement. En el nostre cervell, la memòria de reconeixement reconeix conceptes coneguts perquè es van estudiar prèviament i respon sobre la base d'això, arribant a una conclusió exacta.


1) Com estudiar per a un examen tipus test: abans de l'examen

Llavors com estudiar per a un examen tipus test? Doncs bé, s'ha d'exercitar la memòria de reconeixement i per a això cal crear un hàbit. Et suggerirem quines tècniques utilitzar per a estudiar adequadament, les quals et seran útils depenent de com captes i memoritzes més: de manera visual o auditiva.


2. Esquemes i mapes mentals

Amb aquestes tècniques d'estudi la memòria visual s'entrena, relacionant un concepte clau amb una imatge, de manera que els conceptes es recordin fàcilment. La informació es pot ordenar en llistes, de manera que sigui més senzill estudiar-la.



3. Valer-se de Flaix Cards

Utilitza un costat de la targeta per a anotar un terme o pregunta i en l'altre anota la resposta, és ideal per a estudiar conceptes. Et serveix per a formular fórmules, dades, definicions, exemples, dates clau, lleis, etc.


4. Mètode Loci i regles mnemotècniques

Quin altre mètode és útil per a veure com estudiar per a un examen tipus test? El mètode Loci, que consisteix a imaginar un lloc conegut, com la casa, on realitzem un recorregut per portes on estan els conceptes a estudiar. Aquesta imatge mental ajuda a exercitar la memòria, igual que amb les regles mnemotècniques, que es val de rimes i acrònims per a recordar conceptes difícils.


5. Fer exàmens de simulacre

Continues preguntant-te com estudiar per a un examen tipus test? Si fas diverses pràctiques abans, amb exàmens de simulacre, podràs avaluar els teus coneixements, capacitats i febleses. És útil que mesuris quant trigues a fer-ho, perquè aquests exàmens solen tenir límit de temps.


6. Desenvolupa la teva comprensió lectora

Per a això, has de fer una primera lectura, després, pots realitzar altres lectures de manera calmada i meditativa per a entendre el que estudies. Si no comprens la informació, cometràs errors d'interpretació, per això és vital que entenguis el que llegeixes; no memoritzis el que no comprens. Com estudiar per a un examen tipus test i desenvolupar comprensió lectora? Apunta els paràgrafs més complexos per a tu i repassa'ls diverses vegades, du a terme anotacions. Subratlla el més important, realitza esquemes, llegeix en veu alta, usa mapes mentals i fes-te preguntes sobre la informació.


7. Tingues un horari d'estudi setmanal

És fonamental que dediquis temps a estudiar, no ho deixis a la sort. Si tens un cronograma d'activitats, estudia abans la informació que veuràs en classes, repassa la informació el mateix dia que te la donin i poc abans de la prova. El dia de l'examen, serà molt més fàcil estudiar el tema.



Descubre más información en Academia Quo Vadis o rellena este formulario y nos pondremos en contacto contigo. (clic aquí)Academia Quo Vadis




Gracias por leernos, le esperamos en nuestras redes sociales @academia_quo_vadis



0 visualizaciones0 comentarios
  • pixlr-bg-result%20(1)_edited
  • email-150454_640
  • whatsapp%20logo_edited
bottom of page