top of page
  • Foto del escritorACADEMIA QUO VADIS

Saps com triar una carrera universitària?

Estàs decidint quina carrera vols iniciar? Cada any, després de l'examen de selectivitat, milers de joves estudiants han de decidir quina carrera estudiaran. Tot i que alguns ho tenen molt clar ja des del principi, altres encara tenen dubtes.


Escollir un grau o llicenciatura és una decisió important, ja que quatre anys poden ser molt llargs si no t'agrada què fas o si no veus gaire clar el futur. La professió que triem ens acompanyarà la resta de les nostres vides i fins i tot acabarà formant part de la nostra personalitat. L'etiqueta de soc psicòleg, soc advocat, soc enginyer, etc., ens seguirà sempre.




Triar carrera: estabilitat o vocació?

Clar està que quan toca decidir i sorgeixen dubtes, la pregunta és sempre la mateixa: m'inclino per una carrera amb bones perspectives d'ocupació i un bon sou? O, en canvi, ¿m'inclino per la meva gran passió sabent la dificultat d'assolir un futur prometedor?



Si la teva vocació està molt ben remunerada i coincideix en un moment temporal on hi ha demanda, estàs de sort. Ara bé, si notes des del fons de la teva ànima que vols treballar en un àmbit professional en què és difícil guanyar-se la vida, llavors hauràs de suar de valent per aconseguir-ho. I no només això, sinó que hauràs d'adoptar una actitud positiva, i potser fins i tot hagis de posar-te una armilla a prova de bombes per mantenir-te motivat. La resposta a aquestes preguntes només les saps tu... i potser al final acabaràs decidint amb el cor.



Alguns consells per triar carrera

Però si estàs escollint carrera i ets d'aquelles persones que no té gaire clar com començar a plantejar el futur, para atenció a aquests consells que et donem a continuació i potser et resultarà més fàcil prendre la decisió.



1. Coneix-te a tu mateix

Si no saps qui ets, evidentment no podràs saber la carrera que vols cursar. Pensa en allò que t'agrada fer, en allò que et motiva i en allò que dona sentit a la teva vida.



2. Coneix les teves opcions

Un cop tinguis una idea de qui ets, ja pots buscar les carreres que encaixin amb el teu perfil i per les quals estiguis segur que aguantaràs aquests quatre anys amb moments infernals, especialment a les èpoques d'examen. En aquesta fase del procés es tracta de buscar el màxim nombre d'opcions possibles. Hauràs de fer una bona cerca, però segurament descobriràs moltes opcions que ni tan sols sabies que existien.



3. Pensa en el futur

Pensa que les persones canvien constantment, i els teus objectius, interessos i gustos poden variar molt, igual que la teva manera de pensar, al llarg dels anys que et portarà a treure't una carrera i forjar-te una trajectòria professional en aquest àmbit. És bo que facis la mirada enrere i et preguntis des de quan t'has interessat per certa carrera universitària i per quins motius va passar això. Creus que tindrà recorregut o es tracta d'una obsessió passatgera? Tens a abandonar amb facilitat cert tipus de projectes i no altres?



4. Demana opinió als altres

Veure com encaixen les teves opinions i les dels altres és una bona forma de "triangular" punts de vista i arribar a una comprensió més objectiva sobre quins són els pros i els contres de cada opció. Si tens accés a persones que cursen una de les carreres que t'interessen, és bo que escoltis el que t'han de dir, encara que has de tenir en compte que les seves opinions dependran molt de la universitat on hagin assistit per cursar certa carrera.



5. Valora la demanda i decideix

Quan ja hagis decidit les curses que t'agradaria fer, cerca les opcions que tens de cursar-les una per una. Hauràs de valorar les diferents característiques com la ubicació o les sortides professionals, però mai no et decideixis per una carrera que no t'agrada. Pot ser una decisió de què et penedeixis la resta de la teva vida.



Les 10 titulacions universitàries més demandades quant a l'oferta d'ocupació són:



  • Administració d'Empreses i Finances

  • Enginyeria Informàtica

  • Comerç i Màrqueting

  • Enginyeria Industrial

  • Administració d'empreses i dret

  • Infermeria

  • Enginyeria de Telecomunicacions

  • Economia

  • Relacions Laborals i Recursos Humans

  • Psicologia i Psicopedagogia


Descobreix més informació a l'Academia Quo Vadis o completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.(clic aquí)Academia Quo Vadis




Gràcies per llegir-nos, us esperem a les nostres xarxes socials. @academia_quo_vadis



18 visualizaciones0 comentarios
  • pixlr-bg-result%20(1)_edited
  • email-150454_640
  • whatsapp%20logo_edited
bottom of page