top of page
  • Foto del escritorACADEMIA QUO VADIS

Augmenta la teva concentració i millora els resultats acadèmics

Benvinguts de nou al bloc d'Acadèmia QuoVadis, avui us explicarem alguns mètodes per millorar la vostra concentració als estudis i així, aconseguir un augment en les teves notes. Continua llegint!


La BBC va publicar un estudi sobre consells per a estudiants. Tipus útils per a qualsevol nivell i edat. Per això, avui des de l'Acadèmia Quo Vadis, acadèmia especialitzada en preparació de Selectivitat, idiomes i classes particulars, els explicarem.



1. Esmorza correctament i activaràs el teu cervell

Els diferents estudis dels nutricionistes mostren que els estudiants que esmorzen correctament obtenen millors resultats a l'escola. A aquests alumnes els és més fàcil recordar informació.


Per tant, comença el dia amb un gran esmorzar ric en carbohidrats d'alliberament lent com el pa integral. D'aquesta manera, no tindràs pics de glucosa, sinó que els cereals complexos integrals et donaran la quantitat justa que necessites gradualment. Això serà més fàcilment realitzable si a més són cereals baixos en sucre com la civada. D'altra banda, els aliments plens d'antioxidants i antocianins (pigments que atorguen un color vermell o porpra a les fulles i fruits) ajudaran a millorar la memòria a curt termini i el teu estat d'ànim.



2. Organitza't

Comença a estudiar planificadament abans de la data d'un examen. Estaràs més tranquil. A més, es recomana que intentis estudiar al matí, ja que el teu cervell és més fresc després d'una nit de descans.


Us recomanem elaborar un calendari per organitzar les vostres hores i inclou detalls importants en notes. També pots incloure noms de documents per consultar i un apartat amb una checklist de tasques per anar titllant. I no oblidis reservar temps per socialitzar. Acadèmia de reforç



3. Enfoca't en el necessari

Analitza com serà l'examen, tipus test? Pràctic? Segons cada format, hauràs de comprendre l'assignatura de maneres diferents i enfocar-te en uns objectius o altres. Això ara que estalviïs temps i energia, i per descomptat, la teva nota augmenti.


4. Evita estudiar-ho tot en un dia!

Els estudis recents realitzats per optimitzar l'estudi, apunten que és molt millor tenir sessions d'una hora durant 10 dies, que estudiar 10 hores en un dia. A més, evitareu l'estrès d'última hora i el bloqueig mental.

Et recomanem algunes tècniques efectives: fer servir mapes mentals, targetes de memòria i reproduir-lo.



5. Digues-ho en veu alta!

Explica el temari a algun familiar o amic i estimula la teva memòria al màxim. Aquesta tècnica es truca efecte protegit. Amb aquest mètode tan eficaç, estructuraràs a la teva ment el contingut de manera clara perquè el receptor pugui comprendre'l i serà molt beneficiós per al teu examen.



6. Autoavalua't

Segons psicòlegs i neurocientífics, autoavaluar-se podria ser una de les maneres més efectives de millorar la teva capacitat per recordar informació. Podràs entendre més eficaçment els conceptes i, mitjançant l'autoavaluació, se't brindarà l'oportunitat de verificar qualsevol error en el teu coneixement.



7. Digues adéu al mòbil!

És imprescindible desar el mòbil i apagar-lo. Tant les xarxes socials com escoltar música en tendència és un terrible error. El teu cervell està rebent un potent estímul i aconseguirà despistar completament del teu futur examen. Encara que al principi, et puguis sentir més relaxat, a la llarga perdràs tota la concentració i hauràs perdut tot aquest temps d'estudi.



8. Fes descansos i dorm correctament


Prendre descansos entre les sessions d'estudi provoca una millor oportunitat d'assimilar allò que acaba de treballar a la memòria. També necessitareu dormir bé durant la nit abans de l'examen, així com durant tot el període d'estudi. Aneu amb compte amb un perfeccionisme desproporcionat que us obligui a quedar-vos fins massa tard, podria ser contraproduent. Clases de refuerzo en Premiá de Mar



No saps com preparar-te els exàmens?

Si malgrat aquests consells encara no aconsegueixes agafar un bon nivell d'alguna assignatura en concret, apunta't a les nostres classes de reforç particulars o en grups reduïts. Descobreix més informació a Acadèmia Quo Vadis o truca'ns al 640 576 630.. Academia Quo Vadis




Gràcies per llegir-nos, us esperem a les nostres xarxes socials @academia_quo_vadis




6 visualizaciones0 comentarios
  • pixlr-bg-result%20(1)_edited
  • email-150454_640
  • whatsapp%20logo_edited
bottom of page