top of page
Writer's pictureACADEMIA QUO VADIS

Com afrontar Segon de Batxillerat el 2022. Trucs per Preparar aquesta Nova Etapa Acadèmica


Som conscients que fa menys de 15 dies molts de vosaltres heu començat segon de batxillerat. I creieu-nos, sabem de sobres que no ha de ser fàcil per a vosaltres, especialment amb tots els nous canvis que venen al setembre.


Aquest no és només el curs més complicat de l'institut; sinó que, a més, també és el que té menys durada. Al llarg del mateix, haureu d'assimilar grans quantitats d'informació a espais molt curts de temps; i, per si no n'hi hagués prou, tot el que feu tindrà un gran pes dins de Selectivitat i el vostre futur universitari.


Per tot això, hem volgut recopilar diversos consells i recomanacions perquè aquesta nova etapa acadèmica sigui tan amena i productiva com sigui possible.




1. El primer: Tranquil·litat

Que Segon de Batxillerat sigui important no significa que sigui una mica de vida o mort. Recordeu que, malgrat tot el que us hem dit a l'inici, no deixa de ser un altre curs més. I si les vostres tècniques de treball i estudi han aconseguit portar-vos aquí, el més probable és que tot surti bé de nou. Tot i això, si teniu una relliscada i aquest any es converteix en un autèntic desastre, tampoc passa res. L'únic que passarà és que repetireu curs i aprendreu dels vostres errors; de manera que, al final, podreu continuar creixent com a estudiants i persones. Recordeu, ningú no us ficarà a la presó per suspendre batxillerat.



2. Planifica l'estudi dels exàmens


En aquest punt, us diríem el típic que "heu d'estudiar cada dia tot el que veieu a classe". Tot i això, sabem que moltes vegades és gairebé impossible.


Al llarg d'un dia, tindreu una mitjana de 6 assignatures, fet que es tradueix en nou contingut que haureu d'estudiar. Això significa que, almenys, haureu de fer-li fora 2 o 3 hores en total per assimilar tots aquests nous conceptes. A això, a més, us haureu de sumar 2 hores més per a possibles treballs i/o repassos d'exàmens.


Quan acabeu, ja serà l'hora de sopar; i us adonareu que no heu tingut res de temps lliure al llarg del dia. En lloc de tot això, us proposem una altra cosa: planifiqueu el temps que dedicareu a cada examen i estudieu d'acord amb això. Si sabeu que teniu un examen de Llengua en una setmana, preneu el temari complet i dividiu-lo en diferents continguts per estudiar cada dia. Si veieu que podeu assimilar tot aquest coneixement en 5 o 6 dies, perfecte; sí, per contra, necessiteu dedicar-hi més hores, genial també.


Quan sigueu capaços d'establir prioritats i gestionar bé el vostre temps, aleshores no hi haurà examen que no pugueu aprovar amb nota.



3. No deixis tot per al dia abans

Independentment de com organitzeu el vostre temps, us volem aconsellar alguna cosa: mai no ho deixeu tot per al dia anterior a l'examen. Això no és perquè no hagi de funcionar, ni de bon tros! Aquells que tingueu una millor capacitat de memòria probablement ho podreu fer en tots els exàmens, i segurament aproveu amb força nota. Us ho diem perquè aquest és un hàbit terrible pel vostre futur. I és que si no us acostumeu a planificar bé la feina diària i a gestionar les vostres tasques; quan el dia de demà us trobeu alguna cosa a la qual us heu de dedicar més d'un dia, el més probable és que ho visqueu amb molt estrès. I creieu-nos, aquesta no és una forma agradable de portar les vostres vides.



4. Estudia amb resums i esquemes

El cervell no funciona com un llibre de text al qual simplement afegim paràgrafs i paràgrafs d'informació. El nostre coneixement no és més que un gran sistema de nodes i connexions, el qual es va actualitzant i mutant al llarg del temps.


Quan llegim un text, el nostre cervell extreu la informació principal i la distribueix en diferents conceptes. A continuació, aquests es comencen a relacionar entre ells i s'uneixen al llarg de processos lògics. Per això, els esquemes i els resums són formes perfectes d'assimilar informació; ja que ajuden a replicar molt bé el que passa dins dels nostres caps.


Tanmateix, això no vol dir que els hagis d'utilitzar de totes maneres. Aquestes no són res més que eines; i si et funciona un altre mètode d'estudi, llavors no dubtis a fer ús. De fet, us convidem a donar un cop d'ull a aquest article, on us donem 9 trucs perquè pugueu estudiar millor i més ràpid.



5. Ajudeu-vos entre vosaltres

Tot i que el sistema de notes pot incitar-hi, no cal que competiu amb els vostres companys. Tot al contrari! Ells, en estar en la teva mateixa situació, probablement són les persones que millor us puguin arribar a entendre. Si tens alguna pregunta, no tinguis por de consultar-la amb un. I tampoc no dubtis a oferir ajuda quan altres la necessitin.


De fet, si treballeu junts, probablement aconseguiu millors resultats que si ho haguéssiu fet tot vosaltres sols; i, a més, també aprendreu molt més. Compte, això no vol dir que hàgeu d'estar a ple servei dels altres.


Si t'has passat dies creant els apunts per a una assignatura, és natural que et neguis a compartir-los amb algú que amb prou feines ha treballat.




6. No tingueu por de buscar ajuda i orientació

Moltes vegades veiem els professors com a enemics a derrotar. Persones que lluitaran sempre per fer-nos tot difícil, sense importar el que fem. No obstant això, és important que sapigueu que això no és així.


Els vostres professors hi són per ajudar-vos a assimilar un coneixement i educar-vos per viure en societat. Per això no tingueu por si els heu de demanar ajuda per estar una mica perduts; ja sigui perquè no enteneu una part del temari, o perquè necessiteu algun consell de cara al vostre futur.


Recordeu: excepte en comptades ocasions, els vostres professors estan desitjant que aproveu amb molta nota i tingueu un bon futur acadèmic. No al revés!



7. Aprèn a fer les coses bé

Tot el coneixement que adquireixes al llarg de l'institut és important; ja que, encara que moltes vegades sentis que t'oblides del 90%, la veritat és que cada concepte après és una peça que ajuda a formar la teva cultura general.I, òbviament, hi haurà moltes assignatures que seran essencials amb vista a la carrera que vulguis estudiar.


Tot i això, hi ha altres coses que, sense saber-ho, també pots anar adquirint al llarg d'aquests anys; i que donen mil voltes a qualsevol definició o característica que puguis aprendre: Aquestes són les habilitats i les competències.


Aprendre a gestionar el vostre temps en un examen, planificar la vostra feina, ser capaços d'organitzar els vostres deures en diferents tasques, trobar solucions a problemes complicats... Aquests conceptes, dels quals moltes vegades no es parla a classe, són els que realment us van a ajudar a exercir la vostra feina en el futur.I, el millor de tot, és que el context de l'institut i el vostre treball acadèmic diari són oportunitats perfectes per anar entrenant-les des de ben aviat. Per això, us aconsellem que aprofiteu aquesta etapa al màxim perquè en el futur pugueu ser bons professionals.


8. No t'oblidis de gaudir

Sabeu què és, si més no, tan important com a Segon de Batxillerat? Viure les vostres vides. L'adolescència és una etapa molt bonica, i no cal que us diguem que només tindreu 17 anys una vegada; pel que el millor que podeu fer és gaudir-ne al màxim.


Òbviament, això no significa que hàgiu de descuidar les vostres obligacions acadèmiques. Únicament volem recordar-vos que cada cosa ha de tenir el seu temps, el vostre lleure inclòs. Esperem que tots aquests consells hagin servit perquè us relaxeu una mica. Recordeu, de nou, que Segon de Batxillerat és només un altre any més, i que no passa res perquè perdeu el rumb en algun punt del camí. I si sentiu que Selectivitat ja està una altra vegada a la cantonada, no us preocupeu en absolut.


Des de l´Acadèmia Quo Vadis, disposem dels millors cursos intensius per preparar els exàmens de biologia i química de l´EBAU. A més, també oferim classes particulars per a l'ESO i el Batxillerat, per la qual cosa us podrem ajudar des de l'inici a obtenir les millors notes.


Apunta't a les nostres classes de reforç particulars o en grups reduïts a Premià de Mar. Descobreix més informació a Acadèmia Quo Vadis o truca'ns al 640 576 630.Academia Quo Vadis




Gràcies per llegir-nos, us esperem a les nostres xarxes socials @academia_quo_vadis



26 views0 comments

תגובות


  • pixlr-bg-result%20(1)_edited
  • email-150454_640
  • whatsapp%20logo_edited
bottom of page